vrijdag 31 augustus 2012

Kaapstad en omgeving

Dinsdagmorgen zijn we eerst de auto’s op gaan halen. Deze stonden bij GMA op het vliegveld. We werden daar hartelijk ontvangen door Ernest Burger in zijn vrijwel nieuwe bedrijvencomplex. Nadat de douane haar formaliteiten had vervuld werden de auto’s vrijgegeven en konden we gaan. Heerlijk om in onze eigen Amazon de weg op te kunnen. Ze startte vrij gemakkelijk zoals de meeste auto’s. Helaas gaf de benzinepomp van Maarten de spreekwoordelijke pijp terug. Die moest dus vervangen worden. Er kon direct begonnen worden met sleutelen, na een half uurtje was dit ook gepiept.

Voor de eerste keer links rijden, in een lange stoet naar de benzinepomp: 42 liter voor 43 Euro, waar vindt je dat nog? Nou, hier dus in Kaapstad! Gelukkig konden we de auto’s veilig parkeren in het Cape Town Lodge hotel, waar we nu verblijven. Links rijden valt best wel mee.

We zijn met z’n zessen de stad gaan verkennen. Helaas was een bezoek aan Robbeneiland niet mogelijk; dit was volgeboekt tot zaterdag, jammer. Dan maar te voet, eerst naar Bo-Kaap; een heel kleurrijke wijk waar vroeger slaven woonden. Vervolgens een bezoek aan de Afrikaanse markt, de Compagnie’s Tuinen, het oude kasteel en natuurlijk het V&A Waterfront, waar we heerlijk hebben gegeten. De volgende dag een city tour met de bus: naar het strand, slavenmuseum en diverse delen van de stad. Afsluitend gegeten in het Afrika Café met 14 typisch Afrikaanse schotels, zang en dans.

Donderdag met de 3 auto’s naar Kaap de Goede Hoop, langs de oostelijke kust gereden. We hadden veel geluk met het weer en zelfs walvissen gespot! Heel bijzonder! Ook pinguïns, apen, struisvogels en nog meer gezien. Al met al een heel geslaagde dag met mooie foto’s op de Kaap (waar wij ook een bijzondere attractie waren met onze NL Volvo’s). Daarna naar onze camping, waar we zo laat aankwamen dat we in het donker ons eten op de braai klaar hebben moeten maken. Daarna vroeg naar bed, maar helaas weinig geslapen door de hevige storm die ’s nachts opstak! Echt Kaaps weer, waarin we de storm hoorden aankomen rollen, maar gelukkig weinig last van. We stonden goed beschermd door de bomen en de daktent hield het prima.

Chapman's Peak

Vandaag hebben we een schitterende route gereden, o.a. de beroemde Chapman’s Peak Drive; SCHITTEREND!! Helaas begon het tegen de middag te regenen en zijn we na de middag niet verder gegaan. Na de lunch samen met de Volvo Owners Club SA foto’s gemaakt. Vanwege het slechte weer zijn we niet terug gegaan naar de camping maar naar een B&B. Ach ja, even aanpassen dus. En jullie maar denken dat wij hier in het ‘warme’ Afrika zitten? Echt niet, het lijkt wel herfstig Nederland met dit weer…

Kasteel Riebeek

Internet is een beetje lastig hier, gelukkig hebben George & Michael hier in Riebeek Kasteel een dongeltje en kunnen we de blog even bijwerken. Heerlijk gegeten en interessante gesprekken met o.a. Dries en Ria Klomp (echte Zuid-Afrikaners met oorsprong in Barneveld en Rotterdam). Morgen gaan we naar Springbok met een tussenstop in Namaqua land; een groot park dat volop in bloei staat. Volgens het nieuws is Namaqua land het mooiste sinds 20 jaar! Dat beloofd wat (als het nu maar mooi weer wordt…)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten