donderdag 27 september 2012

Van Pretoria naar Himeville

DSC_3884 (1128 x 748)We verlaten Pretoria en rijden via Johannesburg naar het zuiden. Het is een drukte op de weg, terwijl het zondagochtend is. We merken dat we die drukte niet meer gewend zijn, het was heerlijk rustig op de wegen in de afgelopen 3 weken. Na de stad komen we in wat saai platteland terecht, maar verderop wordt het weer mooi en komen we in het Golden Gate park. We genieten van de vergezichten en het heuvellandschap.

Aangekomen op de camping wordt het snel koud en het waait weer hard. Gelukkig kunnen we binnen eten koken. Het wordt wederom een onrustige nacht met harde wind, de daktent staat regelmatig te schudden en we slapen slecht. Zo niet Meike en Sybrand, want die hebben een chalet gehuurd. De volgende dag gaan we naar Himeville.

Himeville

DSC_3924 (744 x 493)De route naar Himeville is geweldig mooi. Eerst rijden we nog een stuk door het Golden Gate park, later rijden we langs de voet van de Drakensbergen. We hebben zeker zo’n 100 km over gravelwegen gereden, dat was wel weer leuk na al dat asfalt. We passeren diverse kleine dorpjes en daar zijn veel mensen op straat. We kopen een paar beeldjes van 2 verlegen jongens voor weinig geld en wat eten. Het is maandag, nationale feestdag en iedereen is vrij. Maar ook wasdag, een kleurrijke aanblik. We komen aan in Himeville en kamperen achter het hotel op een grasveldje. ‘s Avonds heeft de eigenaar een braai voor ons klaar staan, prima verzorgd. Hij is erg gastvrij en wil het ons graag naar de zin maken.

Sani Pass

DSC_3991 (1128 x 748)De volgende dag gaan we de Sani Pass op met een 4x4 Landrover en chauffeur. Het blijkt een moeilijk pad te zijn naar een hoogte van 2866 meter, dat nauwelijks de naam “weg” verdiend. Maar we worden getrakteerd op schitterende vergezichten, een ruwe massage van alle spieren en af en toe een kopstoot door het schudden van de auto! Onze gids geeft uitleg over hetgeen we zien en vertelt interessante en leuke verhalen. Na een tocht van ca 2,5 uur komen we boven aan bij de grens van Lesotho en gaan we daar naar een schapenherdersdorpje. DSC_4048 (1128 x 748)Daar krijgen we uitleg over het leven aldaar en in Lesotho. We proeven brood en kunnen souvenirs kopen. Daarna eten we een lunch in het hoogste restaurant van Afrika en hebben een interessant gesprek met 3 mensen uit Lesotho. Daarna begint de 2 uur durende afdaling.

Onderweg naar huis: de laatste etappe

Het laatste stukje naar Durban gaat weer over de mooie route met de 1000 heuvelen (maar niet allemaal). Onze Amazon heeft het nog een keer zwaar met enkele lange hellingen. We rijden de drukte van de stad in naar ons hotel; we missen ons daktentje nu al…. Het is een luxe hotel, maar er mankeert wel het een en ander; ook dit is Afrika… ‘s Avonds hebben we een afsluitend diner met de Volvo Owners Club ZA en krijgen we alle een certificaat uitgereikt. Iedereen en alle auto’s hebben het volbracht!

Op donderdag brengen we onze auto’s weg naar een depot, vanwaar ze hopelijk volgende week naar Nederland worden verscheept. We nemen afscheid van Tim en Sanne, de groep gaat splitsen en de eerste gaan nu naar huis. Wij gaan Durban bekijken met een gids, maar dit is niet een stad voor ons. Morgen gaan we naar huis.

We hebben nu het vierde filmpje voor jullie op Youtube gezet, kijk hiernaast maar in de lijst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten