woensdag 19 september 2012

Het Etosha National Park in Namibië

DSC_2805 (744 x 493)Voordat we op donderdag naar het Etosha park rijden, gaan we ‘s morgens eerst nog naar het levend museum van de Damara stam. Het blijkt een rondleiding met voorstelling van ca een half uur, waarin we uitleg krijgen van de Damara over hun oorspronkelijke levenswijze, gewoonten en gebruiken. Er lopen kinderen, mannen en vrouwen rond die alles laten zien, inclusief zang en dans. Een openluchtmuseum dus, maar dan met echte Damara die hun eigen kliktaal spreken. Heel erg indrukwekkend.
Daarna rijden we verder, eerst over gravel, later gelukkig asfalt. We hebben geen problemen met de auto’s en komen op tijd aan op de camping. We worden hartelijk ontvangen met een drankje in het luxe resort. We hebben voor de afwisseling gras onder de tent, je vraagt je af hoe dat kan in deze woestenij? We genieten van een heerlijk buffet met live muziek. De volgende dag vroeg op en we staan voor 7 uur bij de toegangspoort van het park.
DSC_2957 (1128 x 748)Al snel zien we de eerste giraffen, later volgen er nog vele. Het kamp is groot, we rijden ca 160 km door het park en zien vele dieren, o.a. struisvogel, zebra, springbok, impala, gemsbok, gnoe en kudu. Bijzonder waren een kudde olifanten (meer dan 50) en 2 leeuwen met jong. Het parkbezoek was een bijzonder mooie dag en goed met eigen auto te rijden. Op het einde van de dag kamperen we in Namutoni kamp in het park.

Rijden door Noord-Namibië

We verlaten het park heel vroeg want we hebben een lange rit voor de boeg. We kiezen voor een omweg van bijna 100 km om de gravelwegen te vermijden; wij (en de auto) hebben er een beetje genoeg van. De weg is goed en we schieten goed op. Totdat John in een bocht vlak voor de stad Grootfontein zijn aandrijfas hoort bonken; de ophanging van zijn versnellingsbak is los. We zoeken in de stad een garage op en hij kan gelukkig meteen op de brug. Ondertussen doen de dames boodschappen en werkt Frans de blog bij in een internetcafé. Na ca 1,5 uur rijden we verder en bereiken zonder verdere problemen na 650 km Ngepi Camp. De laatste 5 km zijn bijzonder uitdagend aangezien we over een pad met diepe sporen en los zand moeten. Niemand komt vast te zitten. Het blijkt een bijzondere camping midden in de jungle, direct aan de Okavango rivier. Sommigen nemen een boomhut, wij kamperen. De camping is geheel in Tarzan&Jane stijl, met douche en toilet achter rieten matjes in de open lucht, erg mooi gemaakt allemaal. Anderen hebben een badkuip op een plateau met uitzicht over de rivier. Er is hier water genoeg.
DSC_3170 (744 x 493)Wij gaan de volgende dag op safari, eerst 8 km met mokoro’s (zie foto), later naar het park met een 4x4 en gids. We brengen een bezoek aan de stam van de gids en zien hoe en waar hij woont met zijn familie. We proeven zelfgemaakt zuurbier, zien de werktuigen en hutjes en krijgen uitleg van onze gids. De mensen hebben het er niet slecht en kunnen zich geen leven in een stad voorstellen: “daar moet je voor alles betalen”. Later in het park zien we nog meer dieren: o.a. roan, rood hartebeest, vele vogels en weer olifanten. Erg indrukwekkend en mooi. Ook bijzonder was de baobab boom van ruim 1700 jaar oud! Aan het eind van de dag schuiven we aan voor het diner, we hebben geen keuze en eten wat de pot schaft. Het was weer een geweldige dag!
‘s Morgens staan we weer vroeg op voor een rit van 460 km en verlaten we Namibië. Op maandag naar Kasane in Botswana, waar een boot ligt te wachten voor een sundowner rondvaart. We zijn benieuwd!
En het filmpje van week 2 staat er nu op, zie http://youtu.be/uHrDs2gHTj8 (alle filmpjes staan ook hiernaast rechts in een lijstje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten